utaforinnafor-2

Prosjekter

Her ser du prosjektene vi jobber eller har jobbet med.

INVITASJON: KULTURPROSJEKT INNAFOR den TORSDAG 6. APRIL KL.18.00 PRØYSENHUSET, RUDSHØGDA

Kulturprosjektet Innafor består av ungdommer fra ulike miljøer som fra i høst har jobbet med egne og andres erfaringer i et prosjekt som handler om «utenforskap» i ungdomsmiljøet. Ungdommene i prosjektet er 17–23 år. Nå er de klare med en forestilling hvor de presenterer scener og tekst basert på egne tanker, opplevelser og erfaringer med temaet «utenforskap» i skole- og ungdomsmiljøer.

Stiftelsens rally prosjekt – SWS Motorsports

Vi har skjønt at alle ungdommer er veldig forskjellige individuelt sett. Alle har sterke og mindre sterke sider ved seg selv. De som kan ta ut sine sterke sider på skolebenken er heldige, men noen får ikke utløp for sine talenter i den klassiske skolen. Dette medfører litt for ofte at man får en tapsopplevelse når resultatene skal gjøres opp. Skole og formalkompetanse blir stadig viktigere etter hvert som årene går, noe som skviser ut de som bare har talent og realkompetanse på sin CV.   Stiftelsen ønsker genuint å hjelpe gruppen med ungdommer som ønsker seg alternative mestringsarenaer. I dette prosjektet har vi skjønt at noen ungdommer liker å skru og «mekke» på bil. Vi etablerte derfor et samarbeid med rallycross teamet, SWS Motorsports hvor Simon Wågø Syversen er sjåfør. Han deltar i klassen under Petter Solberg, dvs. at han kjører VM runder (løp) rundt i verden. Han har et profesjonelt team som skrur på løpsbilen, men han har et verksted i Furnes hvor han setter i stand bilcross biler og rallycrossbiler. Prosjektet startet opp i 2014 og har vist seg svært vellykket til nå.   I forbindelse med dette arbeidet trenger han tre ungdommer som assistenter. Assistentene får arbeidsoppgaver og blir veiledet av Simon. «Mekkingen» skjer i tiden mellom kl 10 til 15 på mandager og ungdommene blir hentet og kjørt hjem.   Den store gulroten er at stiftelsen tar med seg ungdommene som deltar til VM runden i rallycross på Hell banen i Stjørdal på sommeren. Dette innebærer hotellovernatting i Trondheim og inngang på banen samt nødvendig mat og drikke. Vi får også adgang til depotene til samtlige sjåfører.   Prosjektansvarlig er ARVE SOLHAUG og han kan kontaktes på tlf. 92204618 eller mail. Tildeling av midler fra Gjensidigestiftelsen gjør dette mulig for oss.

ÅPNING AV MØTEPLASSEN INSIDE I HAMAR

Torsdag, 12.1.17 hadde vi premièrefest på Utafor Innafor sin nye møteplass for ungdommer (13 til og med 17 år). Med god hjelp av Ener, Børstad og Ajer ungdomskole, samt Hamar Katedralskole og Storhamar vgs hadde vi invitert ca. 60 tilfeldige og heldige ungdommer som skulle få være med på premiere kvelden pga. kapasitet.   Til vår hyggelige overraskelse kom det 50 ungdommer som koste seg med aktiviteter, gode samtaler, pizza, kake og konkurranser med fine premier. Alle fikk også en overraskelse når de gikk igjen - dette var ett gavekort på Hamar kino og gratis inngang på Ankerskogen.   Vi kan selvsagt ikke ha premiere hver gang, men håper at ungdommene ønsker å møte oss på Inside hver torsdag i tiden som kommer. Lokalene er i Briskeby stadion og vi har åpent mellom kl. 18 og 21. Møteplassen er et samarbeidsprosjekt mellom initiativtager, Utafor Innafor og Ham-Kam fotball/ Ham-Kam Yngres. Vi legger vekt på at Inside skal være et trygt sted å gå, hvor ungdommene skal ha respekt for hverandre og ta ansvar for at alle føler seg hjemme. Bemanningen av Inside består av frivillige som til daglig jobber med barn og ungdom, A-lag spillere fra Ham-Kam og andre frivillige som ønsker å engasjere seg. Det vil alltid være mange frivillige på jobb når vi har åpent for å sikre oss at Inside blir et inkluderende og hyggelig sted for alle som kommer.   Arbeidsgruppa som jobber med Inside er: Arne Wiggo Rognås - prosjektleder/styreleder i Utafor Innafor John Anders Rise - aktivitetsleder /Ham Kam Fotball (spiller) Anders Langseth - arbeidsgruppe medlem /daglig leder Ham Kam Yngres. Trond Grue - arbeidsgruppe medlem/ SLT koordinator, Hamar kommune Erling Segelstad - arbeidsgruppe medlem/ styrmedlem Utafor Innafor Stein Erik Mathisen - arbeidsgruppe medlem/ styremedlem Utafor Innafor Stein Arne Ingelstad - arbeidsgruppe medlem.

Prosjekt Prøysenhuset 2016-2017

I løpet av 2016 har vi hatt et fantastisk samarbeid med Prøysenhuset  To prosjekter har vi i samarbeid mellom Prøysenhuset og UtaforInnafor gjennomført i 2016.Prosjekt 1 er forlengelse av det prosjektet vi har hatt samarbeid siden 2014 . Det samarbeidet har vi også hatt med Brumunddal ungdomsskole  ( BRUSK ) også siden 2014. Ungdom blir utplassert en dag i uken fra februar/mars for å være med å forberede arrangementet som forgår en måned på sommeren ( Prøysenfestivalen ) Har får de trening i alle oppgaver som skal utføres gjennom festivalenProsjekt 2 : Det nye av året er en teateroppsetning som har fått arbeidstittelen « INNAFOR «   15 ungdommer møtes en gang i uken i et samarbeid når det gjelder teksting , lage roller samt lyd og lys. TEMA : Utenforskap og mobbing  Urpremiere blir før påske 2017 med forhåpentligvis fullt hus i teatersalen i Prøysenhuset .   Vi har også planer om en rundreise med denne  teateroppsetningen for fremvisning i Stange – Løten – Hamar – Ringsaker .Vil takke alle aktørene for en fantastisk og imponerende innsats . Ser frem til fortsettelsen i 2017

Veien fra Utafor til Innafor

Hva er formålet med prosjektet: Gi ungdommen tro på egen mestring og gjennom verdighet gi dem selvtillit til å mestre et liv innafor. Dette vil også ha positive ringvirkning samfunnsøkonomisk. Beskriv prosjektet: Prosjektet vil formidle en verdibasert tro på ungdommene. Det betyr en respekt for at alle mennesker er noe for hverandre og har behov for omsorg og tilhørighet. Prosjektet driver verken behandling eller terapi, men legger vekt på mestring og handling. Hovedmålet er å legge til rette for at ungdom kan styrke seg selv gjennom ansvar, deltagelse, myndiggjøring og ledelse i selvstendige og felles gjøremål.Prosjektet skal fange opp drop-out elever tidligst mulig for å minske/redusere tapsopplevelsen. Verktøyet som vil bli benyttet er aktivitets/arbeids prosjekter med aktiv deltagelse av ungdommene sjøl, mest mulig brukerstyrt. Virkemidler vil være i samarbeid med næringslivet, Røde Kors, ansvarlig kommunale og offentlige etater.Gjensidigestiftelsen støtter prosjektet med 730 000 kr.

Ungdoms-OL 2016: Invisible Hero

INVISIBLE HERO  Invisible Hero er en forestilling med unge dansere og skuespillere fra dansecrewet ”Way to Dance” (Estland) og ungdom fra Hedmarken.Prosjektet er laget i samarbeid med Stiftelsen UtaforInnafor og er en del av ungdoms-OL sin kulturfestival Sjoggfest. De unge talentene vil dele deres historier, drømmer og håp med publikum gjennom dans og monologer.   ”De som står alene, de som blir mobbet, de kan også bli fremtidens helter.”                                                 http://youtu.be/0joPu3BuNzM

Briskeby Sport og Fritidsentral

Ta kontakt med alle i stiftelsens styre som beskrevet på hjemmesiden. Prosjektleder: Arne Wiggo Rognås, tlf. 99206100 //arnewiggo@hotmail.com Ham Kam Fotball: Stein Arne Ingelstad, tlf. 90672038Stiftelsen Utafor Innafor har siden 2015 forsøkt å hjelpe barn og unge i Hamar, Stange, Løten og Ringsaker som ikke har eller har mulighet til å få vanlig norsk sport og fritidsutstyr. Barn og unge er ofte avhengig av sin familie for å kunne delta på aktiviteter de interesserer seg for, i gymmen på skolen eller på ulike utflukter i regi av skolen eller andre. Det er uendelig mange grunner til at foreldre og familie for øvrig ikke har økonomiske muligheter til å betale utstyr som kreves, medlemskontingenter eller deltagelse på cuper eller skirenn m.m. Uansett grunn ønsket stiftelsen Utafor Innafor å være med å bidra til at alle barn og unge på Hedmarken har det de trenger for helt vanlige aktiviteter.Vi ønsker derfor å komme i kontakt med familier som ser at de har behov for en utstrakt hånd når det gjelder sport og fritidsutstyr til sine barn. Dersom du har barn mellom 5 og 18 år, er det bare å ta kontakt. Stiftelsen legger vekt på at du skal oppleve minst mulig byråkrati og spørsmål når du tar kontakt. Hos oss vil du oppleve imøtekommenhet og forståelse uten å måtte forklare noe utover behovet dere har for utstyr.Vi har selvsagt noe begrenset med midler og enkelte ganger kan vi ikke imøtekomme alle behov pga. den totale kostnaden, men noe utstyr vil alle som henvender seg motta. Eksempler på utstyr: Sykler, sparkesykler, fritidsklær, sko, alpinutstyr, langrenns utstyr, fotballutstyr, skøyter, hockey, telt, soveposer, sekker og mye mer. Vi skaffer som regel det det er behov for.  Vi gir i utgangspunktet bort alt utstyret ettersom vi tar det for gitt at gjenstandene blir utslitt etter flittig bruk. Vi oppfordrer selvsagt til å levere tilbake større og kostbare ting som sykler m.m. dersom de ikke har blitt brukt så mye før de har blitt for små.Vi har lageret vårt på Briskeby stadion og Ham Kam Fotball hjelper stiftelsen med å administrere prosjektet. Prosjektet lar seg gjennomføre pga. av årlige tildelinger fra BufDir. 

Kunstprosjekt med Anne Lise Gjøstøl

Vi har første halvår 2015 startet et prosjekt , der Anne Lise Gjøstøl er instruktør innen kunstmaling Ungdom kommer hver fredag og får grundig innføring i alt som handler om kunstmalingens spennende verden Fra å lære å blande farge til ferdig produkt på lerretet . Og de velger selv sine motiver Vi har planer om en egen utstilling av ungdommenes arbeid i løpet av desember. Starter opp igjen i september med nytt kurs .

Prosjekt Prøysenhuset

I løpet av 2016 har vi hatt et fantastisk samarbeid med Prøysenhuset  To prosjekter har vi i samarbeid mellom Prøysenhuset og UtaforInnafor gjennomført i 2016.Prosjekt 1 er forlengelse av det prosjektet vi har hatt samarbeid siden 2014 . Det samarbeidet har vi også hatt med Brumunddal ungdomsskole  ( BRUSK ) også siden 2014. Ungdom blir utplassert en dag i uken fra februar/mars for å være med å forberede arrangementet som forgår en måned på sommeren ( Prøysenfestivalen ) Har får de trening i alle oppgaver som skal utføres gjennom festivalen Prosjekt 2 : Det nye av året er en teateroppsetning som har fått arbeidstittelen « INNAFOR «   15 ungdommer møtes en gang i uken i et samarbeid når det gjelder teksting , lage roller samt lyd og lys. TEMA : Utenforskap og mobbing  Urpremiere blir før påske 2017 med forhåpentligvis fullt hus i teatersalen i Prøysenhuset .   Vi har også planer om en rundreise med denne  teateroppsetningen for fremvisning i Stange – Løten – Hamar – Ringsaker . Vil takke alle aktørene for en fantastisk og imponerende innsats . Ser frem til fortsettelsen i 2017 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Vi har i 2014 hatt et tett samarbeid med Prøysenhuset og Brumunddal ungdomskole ( BRUSK ) I samarbeid med skolen og foreldrene fikk 10 ungdommer fritak fra skolen hver fredag . Disse fredagene ble brukt til varierte oppgaver ved Prøysenhuset. Ikke minst for å få opplevelsen av mestringsfølelse og god trening i arrangøropplæring. Alle oppgavene de fikk å jobbe med , var rettet mot Prøysen`s 100 års jubileum Prosjektet varte 3 mnd. og avsluttet med hektiske dager under selve jubileumsuka. Prosjektet har blitt evaluert gjennom alle ledd , og tilbakemeldingen fra Prøysenhuset og BRUSK og ikke minst elevene har vært udelt positive. De vil gjerne utvikle samarbeidet med Utafor Innafor i 2015. Ungdommene som deltok i dette prosjektet vil få overrakt gode attester for den innsats de la for dagen. Vi har også første halvår 2015 fortsatt det gode samarbeid med Prøysenhuset.Ungdom fra Brumunddal ungdoms - skole har deltatt i opplæring og forberedelser til sommerens aktiviteter. Under alle arrangementer har disse ungdommene utført sine oppgaver på en utmerket måte. Det er et ønske fra alle parter at dette samarbeidet fortsetter videre . Alle får også sine attester Vi har også i samarbeid med BUP , Hamar kommune , utplassert ungdom ved Prøysenhuset i sommer , der spennende oppgaver har stått i kø . Vi gleder oss og ser frem til videre samarbeid.